×

Alle Categorieën

Huidige trend: fauteuil wit teddy

Elk seizoen vraagt om nieuwe woon- en interieurtrends. De trend van aankomend najaar? Dat zijn bij uitstek de meubels en accessoires met een witte teddystof. Deze heerlijk zachte stof ziet er niet alleen mooi uit, maar is met name op fauteuils ook nog eens heerlijk zacht en comfortabel. De aaibare teddystof geeft daarnaast direct een warme uitstaling aan elke kamer in huis. En zeg nou eerlijk, wat is er in godsnaam fijner dan na een lange werkdag thuis komen en in een teddy fauteuil ploffen? Vrijwel niks! Maar hoe stijl je deze fauteuils? En met welke woonstijlen kun je een witte teddy fauteuil combineren?

 

De teddy stof

Dat de teddy stof ontzettend populair is weten we inmiddels, maar waar is het van gemaakt? Teddy wordt geproduceerd met verschillende soorten stoffen. De ene variant bestaat uit schapenvacht, de ander uit synthetische stoffen. Synthetisch schapenvacht bestaat uit polyester en acryl, hierdoor wordt de geplooide structuur van echt bont nagebootst. Deze wordt vervolgens geverfd tot hij de gewenste kleur krijgt. Het grootste voordeel van deze combinatie aan stoffen is dat het zacht en soepel is. Daarnaast is het makkelijk in onderhoud, maak je het in no time schoon en is de stof slijtvast. Hierdoor is teddy het meest duurzame alternatief voor echt bont.

 

Het stijlen van de fauteuil wit teddy

Een witte teddy fauteuil combineert je zonder enige moeite met andere materialen. De combinatie van verschillende materialen zorgt er juist voor dat je een unieke draai kunt geven aan jouw interieur. Combineer de teddy stof bijvoorbeeld eens met wat vollere texturen zoals verschillende houtsoorten en rotan. Dit straalt warmte en gezelligheid uit. Voor een wat meer Scandinavisch interieur kun je de witte teddy fauteuil ook prima gebruiken, het witte en minimalistische design sluit hier namelijk perfect op aan.

 

Wanneer je eenmaal de zachtheid van de teddy stof gevoeld hebt wil je het liefst je hele huis vol zetten met dit heerlijke materiaal. Probeer toch om je interieur zoveel mogelijk in balans te houden en enkel en paar statement pieces van teddy stof toe te voegen. Vergeet namelijk niet: less is more. Voor extra comfort kun je altijd een witte teddy poef toe voegen. Deze biedt niet alleen extra comfort bij het gebruiken van de fauteuil, maar dient ook als het perfecte bijzettafeltje.