×

Alle Categorieën

4 tips voor het inrichten van je balkon

Kleine balkons zijn zeker geen luxe maar een noodzaak in de stad. Wist je dat ze gezelliger kunnen zijn dan een terras of zelfs een kleine tuin? We moeten ons er niet bij neerleggen, maar ze mooi en stijlvol inrichten en er zoveel mogelijk liefde en aandacht aan besteden. Hieronder geven wij je enkele balkon inrichten tips.

Tips voor het inrichten van je balkon

  • Maak het gezellig met de planten

  • Versier jouw balkon met de juiste verlichting

  • Gebruik lichte kleuren van meubels en balkonvloer

  • Bespaar je ruimte

Maak het gezellig met de planten

Planten zijn de beste manier om je balkon te versieren. Ze maken de ruimte helder en mooi. Je kan planten van verschillende soorten en maten kweken om je balkon in diverse bloempotten wat er aantrekkelijker uit te laten zien. 

gezellig balkon met de planten

Ten eerste, overweeg om je eigen moestuintje te kweken. Je kunt uien, tomaten, komkommers, sla, paprika's en andere groenten die kleine afmetingen bereiken kweken. Groenten met een kort groeiseizoen zijn ideaal voor balkons.

moestuintje op het balkon

Kruiden groeien ook snel en gemakkelijk. De sleutel tot succes bij kruiden kweken is een zonnige en warme plek.

Bloemrijke balkons zijn het pronkstuk van elk huis. Een paar maanden per jaar kunnen ze een bloeiende tuin worden.

bloemrijke balkon

Ligt jouw balkon in de schaduw? Zegepalm en Japanese kamille groeien goed in niet zonnige plekken, korte soorten van thuja en klimop doen goed in de schaduw.

Versier jouw balkon met de juiste verlichting

Door jouw balkon met de juiste verlichting te versieren, creëer je een gezellige sfeer en maak je het aantrekkelijker.

Je kan lichtsnoeren op zonne-energie gebruiken, of je kan een gezellige sfeer creëren met enkele lantaarns, kaarsen en kandelaars.

voorbeelden balkon verlichting

Monteer indien mogelijk wand- of hanglamp.

Gebruik lichte kleuren van meubels en balkonvloer

Het is niet altijd gemakkelijk om een klein balkon in te richten. Maar je kan het groter laten lijken dan het in werkelijkheid is door lichte kleuren te gebruiken van meubels en op de vloer.

Een goed idee is om balkon uit te rusten met wit, lichtgrijs of beige kleuren.

comfortabel balkon meubels

Bij het inrichten van een ruimte begin altijd met de vloer. Heb je geen houten vlonders? Dan kun je de vloer ook opleuken met bijvoorbeeld een mooi buitentapijt. Daarnaast wil je natuurlijk comfortabel kunnen zitten op je balkon, alleen of samen met je vrienden. Focus dan op delicate, lichte vormen van rieten en rotan meer dan op de houten meubels. Zware en donkere loungeset zullen waarschijnlijk niet goed werken in kleine ruimtes.

Om ruimte te besparen kan je ook kiezen voor een tafel die je aan de reling van je balkon hangt.

Bespaar de ruimte

Op het balkon is het belangrijk om elke centimeter ruimte goed te gebruiken. Hang planten aan de reling van je balkon, plaats een stelling of wandplank waarop je verschillende plantenbakken plaatst, zo win je een extra ruimte.

ruimte op het balkon besparen

Volgende ruimtebesparende truc is perfect voor iedereen die klein balkon heeft.

Je kunt de tuinbak gebruiken om er gereedschap, aarde voor bloemen, kussens van balkonmeubelen of dekens in te verstoppen - letterlijk alles! Het ligt allemaal aan jouw wensen en voorkeuren. Door een kussen op zo'n tuinbak te leggen krijg je een nieuwe zithoek - wat betekent ook meer ruimte.

Creëer de perfecte plek om een boek te lezen, te mediteren of gewoon te ontspannen. Maak van jouw balkon de mooiste plek in je huis met gebruik van tips hoe het balkon in te richten, want als je je thuis gezellig voelt, heb je het zeker naar je zin.

Categories: Tuin

Gerelateerde producten