×

Alle Categorieën

12 tips voor een landelijk interieur

De landelijke interieurstijl is al lange tijd ontzettend populair. En dat is niet zo gek; deze stijl is tijdloos en bovendien erg veelzijdig. Je ziet er rustige kleurtinten en veel natuurlijke materialen in terug, waardoor er een knusse, rustgevende sfeer ontstaat in je woning. Ga je binnenkort verhuizen en zou je graag een landelijk interieur willen? Of ben je toe aan iets nieuws en wil je je woning landelijk inrichten? Hieronder vind je 12 tips voor een landelijk interieur!

 

Kies de juiste kleuren

Bij een landelijke interieurstijl horen rustige, aardse kleuren. Vaak wordt er gekozen voor grijs en beige, maar je kunt ook voor andere kleuren gaan. Zorg er in ieder geval voor dat het geheel niet te druk wordt en dat je vooral voor neutrale kleuren gaat.

Maak gebruik van natuurlijke materialen

In landelijke woonstijlen zie je vooral natuurlijke materialen terug. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een houten vloer en mooie natuurlijke meubels decoratie, zoals een rotan stoel of een vaas met een mooie tak erin. 

Welke vormen passen bij een landelijk interieur?

Vaak zie je in landelijke interieurs voornamelijk ronde vormen. Zo hebben stoelen en banken meestal afgeronde hoeken en ronde poten. Denk over handwerk en natuurlijke materialen, bij deze stijl staan ze centraal.

Houd het eenvoudig

Door je landelijke interieur eenvoudig te houden, creëer je rust in je woning. Ga voor niet te opvallende kleuren en vermijd eyecatchers; bij een landelijke woonstijl draait het om rust.

Koop een robuust meubelstuk

Het is goed om voor in ieder geval één robuust meubelstuk te gaan, zoals een stoere, landelijke eettafel. Je kunt bij het kiezen van meubels het beste voor een mix van verschillende materialen gaan, zodat niet alles dezelfde uitstraling heeft. 

Maak je landelijke interieur compleet met accessoires

landelijk woonstijl

Uiteraard mogen ook landelijke accessoires niet ontbreken in je woning! Er zijn ontzettend veel verschillende soorten waar je uit kunt kiezen, zoals landelijke vazen, een hanglamp in landelijke stijl en bijpassende kussens voor op de bank.

  Landelijke verlichting

Verlichting is ontzettend belangrijk voor de sfeer in je woning. De opties hierbij zijn oneindig; van een landelijk rustieke kroonluchter tot een mooie rustieke plafondlamp of hanglamp met landelijke flair.

  Een landelijke kast kopen voor je interieur

In landelijke interieurs zie je vaak open wandkasten terug. Deze kasten zijn echte blikvangers en dragen bij aan een stoere, landelijke woonstijl.

 Welke tafel kies je?

Combineer de landelijke meubels en accessoires in je woning met een prachtige landelijke tafel! Er zijn zowel eettafels als salon- en bijzettafels verkrijgbaar van robuust, vergrijsd hout.

 

Groepeer items

Mooie accessoires zoals landelijke vaasjes of potjes zijn onmisbaar voor een sfeervolle landelijke inrichting. Door deze op een leuke manier neer te zetten, bijvoorbeeld in groepjes, creëer je meer rust in je woning.

Koop een landelijk dekbedovertrek

Door een landelijk dekbedovertrek te kopen creëer je ook in je slaapkamer een rustgevende, gezellige sfeer. Het is natuurlijk van belang dat je in je slaapkamer goed tot rust kunt  komen!

Een modern landelijk interieur

Als je aan een landelijk interieur denkt, denk je misschien aan een ietwat ouderwetse, antieke inrichting. Toch hoeft dit zeker niet het geval te zijn. Wil je een interieur met een wat modernere uitstraling, dan zou je wat moderne accessoires en meubels toe kunnen voegen aan je landelijke woonstijl.

Gerelateerde producten