×

Alle Categorieën

Top 10 Duurzame meubels/woonaccessoires bedrijven en merken in Nederland

Duurzame meubels worden meestal gemaakt van gerecyclede materialen zoals kunststoffen of vezels, wat betekend dat fabrikanten en leveranciers geen nieuwe materialen hoeven te extraheren om nieuwe meubels te make. Duurzame woonaccessoires maken gebruik van materialen met een minimale negatieve impact op het milieu.

Duurzame meubels maken vaak gebruik van:

- Materialen die uit hernieuwbare bronnen komen of die gerecycled zijn

- Materialen die lokaal geproduceerd worden om te besparen op transport

Waarom moeten we over op duurzame meubels?

Duurzame meubels zorgen voor minder vervuilen en afval, waardoor er minder schade wordt toegebracht aan het milieu. Dit zorgt er op den duur voor dat onze wereldwijde omgeving weer gezonder wordt.

Wat zijn duurzame meubels/woonaccessoires bedrijven en merken in Nederland?

 

1. B-ORIGINAL

B-ORIGINAL heeft een originele en frisse blik op wonen, accessoires en onze lifestyle. Ze bekijken het gebruik van materialen en zoeken naar nieuwe manieren om de materialen te hergebruiken. Ze hebben een ruim assortiment aan sloophouten (kinder)meubels van hoge kwaliteit, woonaccessoires en vooral gerecyclede producten. Wil je decor huren - dat kan ook!

2. Ecopots

Ecopots is gevestigd in België, maar levert ook zeker in Nederland. Ze maken plantenpotten en plantenbakken met een Scandinavisch design, dus met strakke en elegante lijnen. Een minimalistisch ontwerp waar functionaliteit en uiterlijk naast elkaar bestaan. Ze worden gemaakt van gerecyclede materialen met een unieke en handgemaakte afwerking. Met hun potten willen ze een gevoel van rust creëren, iets wat volgens hen ontbreekt in ons stressvolle dagelijkse leven.

3. de Handelsfabriek

De Handelsfabriek levert unieke en originele oude meubels, lampen en andere woonaccessoires. Alle artikelen die de Handelsfabriek levert zijn eerder gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan industriële werkbanken of vintage woonaccessoires.

4. Loopedgoods

Loopedgoods, of zoals ze tegenwoordig heten: VerdraaidGoedProduct wil graag circulaire producten in de spotlight zetten. De producten die ze leveren worden gemaakt van restmateriaal of zetten de gebruiker aan tot een duurzame levensstijl.

5. de Machinekamer

De Machinekamer dankt hun naam aan de beginjaren van het bedrijf. In de machinekamer van een agrarisch bedrijf vonden ze de ruimte om het bedrijf te laten groeien. Ze hebben een groot aanbod aan vintage producten. De Machinekamer staat voor unieke items met een gelaagd karakter, dus geen massaproductie.

6. Nani-Nani

Nani-Nani is een online webwinkel die alleen duurzaam geproduceerde en fairtrade producten van relatief onbekende merken levert. Zij zorgen er voor dat deze producten nu ook beschikbaar zijn gekomen in Nederland. Alle producten die ze verkopen zijn fairtrade, cruelty free en met liefde voor de natuur gemaakt.

7. Piet Hein Eek

Piet Hein Eek is een ontwerper, die als focus duurzaamheid, techniek en ambacht heeft. Bij zijn ontwerpen worden duurzame ontwikkeling en functionaliteit met elkaar gecombineerd. Zijn creaties zijn veelzijdig en origineel en hebben een natuurlijke uitstraling die harmonieus in de omgeving opgaat.

8. Re-Tire

Re-Tire maken van oude autobanden en gerecycled hout verschillende accessoires, voornamelijk voor kinderen. Ze hebben een andere kijk op werken, waarbij het werk wat er is wordt aangepast aan de mens en waar de winst wordt gemaakt voor iedereen.

9. Woood

Bij Woood werken ze voornamelijk met massief grenen en eiken hout, waarbij het hout dat ze gebruiken afkomstig is uit bossen waar op een duurzame wijze met het materiaal wordt omgegaan. Zij houden zich ook bezig met een verantwoorde manier van bewerken, verpakken en vervoeren van de items.

10. Yumeko

Yumeko is een merk dat staat voor mooie, natuurlijke en eerlijke producten voor de slaap- en badkamer. Zij werken uitsluitend met duurzame en organische materialen, maar ook met veilige alternatieven zodra de natuur hier op dat moment niet in kan voorzien. Hun dekbedovertrekken, matrassen en kussens worden gemaakt van recyclebare en waar mogelijk biologisch afbreekbare materialen.