×

Alle Categorieën

Simpele tips om je kamer groter te laten lijken

Wat is de beste manier om een kleine kamer groter te laten lijken? Om het gevoel van een grotere ruimte te creëren zijn er verschillende belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden. Hieronder geef ik enkele tips.

  • Hang een spiegel aan de muur 
  • Gebruik muurverf in lichte kleuren
  • Vermijd drukke prints
  • Gebruik lichte vloerbedekking
  • Gebruik multifunctioneel meubilair
  • Ruim je kleine kamer vaak op

Hang een spiegel aan de muur

Als je in een kleine ruimte woont, is elke centimeter van je huis belangrijk. Je moet er dus voor zorgen dat je er het beste van maakt.

Hang spiegels tegenover elkaar voor een maximale lichtreflectie in jouw kamer.

Spiegels zijn geweldig om een illusie van ruimte te creëren in kleine kamers, omdat ze het licht weerspiegelen en kleine ruimtes veel groter doen lijken dan ze in werkelijkheid zijn! Dus als je twee spiegels tegenover elkaar hebt hangen in je slaapkamer, creëer je nog meer de illusie van ruimte rondom je kamer.

Spiegel aan de muur in de slaapkamer

Gebruik lichte kleur muurverf

Als je jouw huis groter en helderder wilt laten lijken, moet je het eenvoudig houden. Een van de beste manieren om dit te doen is door lichtere kleuren op de muren te gebruiken. Dit zorgt voor meer natuurlijk licht in je huis, wat helpt om alles om je heen op te fleuren!

Warme aardetinten zijn een goede keuze als je binnen je huis geen koude sfeer wilt.

hoe vergroot je kamer - met lichte kleuren

Vermijd drukke prints

Drukke prints zijn niet goed voor kleine ruimtes, ze zorgen voor meer licht reflectie wat maakt het interieur optisch kleiner. Daarnaast zijn ze erg lastig om te combineren met andere muurdecoratie en woonaccessoires en maken de kleine ruimte onnodig druk. Wil je je kamer groter maken? Hang dan een grote print met een patroon. 

Houd er rekening mee dat ook te veel prints in je kleine kamer maakt de ruimte kleiner. In dit geval is het beter om de kunstwerken te beperken tot een of twee wanddecoraties.

vermijdt drukke prints

Gebruik een lichte vloerbedekking

Als je een ruimte wilt creëren die groter en opener aanvoelt, kan je een lichte vloerbedekking overwegen. Er zijn veel opties voor lichtgekleurde vloerkleden op Selektoria.nl, hier is gemakkelijk om iets te vinden dat bij jouw inrichting past.

Lichtere kleuren absorberen minder licht, waardoor ze in vergelijking met donker tinten helderder lijken. Gebruik van lichte kleuren en grote vloerkleden is een geweldige manier om gekozen ruimte groter te laten lijken.

Gebruik een lichte vloerbedekking

Gebruik multifunctioneel meubilair

Bij kleine ruimtes zijn multifunctionele meubels een must. Er zijn tegenwoordig veel soorten multifunctionele meubels op de markt. Hier zijn enkele voorbeelden:

Hoogslaper waar je een bureau onder kunt zetten. Het zal een extra plek creëren in elke kinderkamer.

Als je niet te veel kamers in je woning hebt, gebruik een open kast die tegelijkertijd een roomdivider zal kunnen zijn, zo maakt je bv. een eetruimte en speelruimte in je woonkamer.

Bed met laden eronder in je slaapkamer. Je krijgt meer opbergruimte en je hoeft je geen zorgen te maken dat het vloeroppervlak inneemt.

hoogslapers - multifunctionele meubels

Ruim je kleine kamer vaak op

Wil jej je kamer groter laten lijken? Zorg ervoor dat je je kamer schoon en opgeruimd houdt, standpunt voor het inrichten, en het belangrijkste, voorkom dat je er te veel spullen in zet, dat kan de eerste reden zijn waarom het er zo klein uitziet.

kleine kamer groter laten lijken door opruimen

Categories: Huisstijlen