×

Alle Categorieën

Hoekbanken voor de kleine woonkamer

Door slimme innovaties in meubelen is het echt niet nodig om bankruimte in te ruilen voor een extra kast. Er zijn ontzettend veel slimme oplossingen voor de kleine woonkamer waar je wellicht niet aan gedacht hebt. Niet getreurd, wij nemen je mee door de zee aan mogelijkheden.

Hoekbanken voor kleine woonkamers

Als je bij dit artikel uitgekomen bent heb je waarschijnlijk gegoogeld naar hoekbank kleine woonkamer in de hoop een oplossing voor je ruimtegebrek te vinden.

Dat je een kleine woonkamer hebt betekent niet dat je geen hoekbank kan kiezen, je zal gewoon verstandig om moeten gaan met de beschikbare ruimte en daarop aan moeten passen om zo de ideale hoekbank kleine woonkamer opzet te maken.

hoekbank in de kleine woonruimte

Voor de kleine woonkamer kan je natuurlijk kiezen voor een hoekbank. Het is dan verstandig om te kiezen voor een chaise longue met opbergruimte. Je klapt daarbij eenvoudig het kussen van de chaise longue omhoog wat toegang geeft tot de opbergruimte eronder. Deze banken zijn nog steeds ontzettend stevig omdat ze doorgaans een frame hebben wat net als een matrasbodem in elkaar zit. Maar het geeft je wel een opberg vak van gemiddeld tussen de 150cm en 180cm. Dat scheelt weer in de kastruimte die je nodig hebt.

Hoekslaapbank met opberger

Als je het helemaal goed wil doen met de hoekbank, ga dan voor een model met een uitklapbaar slaapcompartiment. De ruimte onder de zitkussens van het rechte deel is dan voorzien van een lade waar een 2e zitkussen uit klapt. Dit kussen komt parallel te liggen aan de zitkussens van de bank waarbij je in een handomdraai van een kleine hoekbank een 2 persoons logeerbed hebt gemaakt. Altijd handig als er iemand een slaapplaats nodig heeft!

hoekslaapbank met opberger

Modulaire banken voor kleine woonkamers

Wil je echt voor flexibiliteit gaan kan je voor de modulaire optie kiezen. Dar kan een 2 of 2,5 zits bank met een losse verplaatsbare chaise gaan zodat je zelf kan kiezen of je deze links of rechts van de bank zet. Of hem liever ergens anders wegzet als je niet languit op de bank wilt vertoeven.

Je kan natuurlijk ook kiezen voor een poef met opbergruimte, deze kan je ook verplaatsen en kan eventueel met een dienblad of glasplaat erop ook dienstdoen als salontafel om ruimte te besparen. Heb je toch graag een poef om je voeten op te leggen maar daarnaast geen ruimte meer voor een salontafel? Plaats dan een klein smal tafeltje naast de bank waar je je kopje thee op kan zetten om zo toch optimaal gebruik te kunnen maken van je kleine woonkamer. 

Categories: Huisstijlen

Gerelateerde producten