×

Alle Categorieën

Een warme keuken in 4 simpele stappen!

De uitdrukking ‘liefde gaat door de maag’ kennen we allemaal. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de keuken het hart van het huis is. Maar soms is het in de praktijk best moeilijk om een warme keuken te creëren, zeker in een bestaand interieur. Daarom hebben wij 4 tips voor je op een rij gezet om van jouw keuken een warme keuken te maken, boordevol sfeer en gezelligheid!

Koperen accessoires

Koper geeft een heerlijke warme afwerking in iedere keuken. Waar goud voor veel mensen toch net iets té kan zijn, valt koper bij velen goed in de smaak. Koperen accessoires hebben een warme en donkere kleur die zowel met lichte tinten als met donkere tinten in de keuken te combineren zijn, maar ook rood, blauw en groen combineert goed met koperen accessoires voor een warme keuken.

Roodkoper is daarnaast een ideale warmte geleider en daardoor zijn koperen pannen en accessoires voor het koken zeer geliefd bij chefs en amateurkoks.

Gouden potjes

Potjes kan je eigenlijk bijna nooit genoeg hebben in de keuken. Zeg nou zelf, het is toch veel chiquer om je kruiden op te bergen in potjes met gouden details, als in de verpakking van de supermarkt? Daarnaast kan je ook kiezen voor gouden planten potjes voor bijvoorbeeld kruiden op het aanrecht of de vensterbank. Gouden potjes geven een warme en luxueuze uitstraling aan de keuken. Naast potjes kan je ook voorraadbussen en andere decoratie items met gouden details afwisselen om extra warmte toe te voegen aan de ruimte.

Keramiek, eigenhandig voorzien van een tintje

Heb jij nog leuke keramiek accessoires in huis die je niet weg wil doen maar een tweede leven wil geven? Kies voor zelf getint keramiek! Met porselein stiftten en speciale keramiekverf kan je eenvoudig keramieken items voorzien van een perfect matchend kleurtje om jouw warme keuken helemaal af te maken. Denk bijvoorbeeld aan het kleuren van keramieken potjes, kopjes, vazen, schalen of zelfs borden in een eigen keuze kleuren! Zo voeg je niet alleen warmte, maar ook creativiteit toe aan jouw keuken.

Houten opbergers

Houten details geven direct een warme toevoeging aan jouw keuken, dat komt door hun warme en natuurlijke uitstraling. Bovendien is hout gewoon sfeervol en kan je het gebruiken als blikvanger in de keuken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan robuuste houten planken of boomstamplanken. Maar ook houten plantenpotjes voor kruiden in de vensterbank. Houten keukengerei of een houten kistje of boxen waar bijvoorbeeld brood of thee in kan bewaren. Het toevoegen van houten accessoires is een makkelijke manier om meer warmte in jouw keuken te brengen. Mocht je een prachtig houten accessoire gevonden hebben maar is het niet donker genoeg voor je smaak? Behandel het dan eens met lijnolie, daardoor gaat het langer mee en krijgt het een nog warmere tint. Doe dit alleen niet met hout wat in aanraking komt met eten, zoals houten pollepels of serveerschalen.