×

Alle Categorieën

Duurzame vulmaterialen voor kussens en dekbedden

Wist jij dat het mogelijk is om jouw kussens met duurzaam vulmateriaal te kopen? Er zijn steeds meer mensen die bewust zijn met het verduurzamen van hun leven. Een van de eenvoudige en redelijke goedkope manieren om jouw leven te verduurzamen is door gebruik te maken van duurzaam vulmateriaal. Er zijn steeds meer opties als het komt op eco vulmateriaal voor in jouw kussens. Denk aan plantaardige en diervriendelijke stoffen. Jouw kussens kopen met duurzaam vulmateriaal zoals kapok, dons, boekweit of haver? Hier vind je hoe dat precies in zijn werk gaat. 

Jouw kussens duurzaam vullen met kapok

Ken jij de stof kapok al? Dit vulmateriaal maar ook stof voor kussens en dekens wordt steeds populairder. Kapok is een zachte boomzaad die lekker zacht en wattig is. Het is vulmateriaal dat 100% plantaardig is. Kapok wordt uit de kapokboom gehaald. Dit duurzaam vulmateriaal zit als pluisachtig laagje om de zaden heen. Omdat kapok vele malen lichter is dan katoen en toch steviger dan dons, is dit inmiddels een veelgeliefd vulmateriaal voor in kussens. Kapok heeft bovendien nog een zeer goede kwaliteit. Dit stof is namelijk hypoallergeen, dus perfect om te gebruiken voor mensen met allergeen en kinderen.

kapok dekbed en kussens vulling

Dekbedden gevuld met duurzaam dons

Wil je toch dekbedden met dons kiezen? Dat is geen nieuwe praktijk. Al vele jaren kopen mensen hun dekbedden met dons van bijvoorbeeld ganzen. Dons is een van de lichtste dekbedden vullingen. Het is bovendien ook een duurzaam vulmateriaal voor zowel dekbed als kussens. Het houdt warmte goed vast als het koud is en koelt af als het warm is. Het is dus een goed isolerend materiaal. Check de aanbod van Yumeko dekbedden. Dons heeft weinig onderhoud nodig. Zo af en toe buiten hangen en eens in de vijf jaar naar een stomerij brengen is voor een donzen dekbed al voldoende. 

Boekweit als een duurzame vulling voor kussens

Het kopen van een kussen met een duurzaam materiaal kan uitdagend gevonden worden. Gelukkig zijn er veel creatieve ideeën die ook vriendelijk voor onze omgeving zijn. Een kussen gevuld met boekweit is hier een perfect voorbeeld van. De productie van boekweit is minder belastend voor het milieu dan vele andere materialen zoals polyester.  

Een kussens gevuld met boekweit kan je gebruiken als ligkussens voor in bed en zijn ook ideaal te gebruiken voor zitkussens of sierkussens. Dit alternatief is daarom ook voor de meeste soort kussens het perfecte duurzame vulmateriaal.    

boekweit kussens en dekbedden

Kussens duurzaam gevuld met haver of lijnzaad

Tot slot bekijken we nog even de kussens gevuld met haver of lijnzaad. Deze twee soorten duurzaam vulmiddel worden op dezelfde manier verwerkt als boekweit. Reststoffen van deze materialen zijn in gebruik als vulling voor tuinkussens, sierkussens, ligkussens of bijvoorbeeld yoga kussens. Het juiste duurzame stof of materiaal voor jouw huis vinden, is een eitje. Je hoeft alleen maar even te weten waar je naar moet zoeken en hier kan je Selektoria helpen.

Gerelateerde producten