×

Alle Categorieën

Deze wanddecoratie wil je in de woonkamer hebben

Heb jij nog een saaie muur in het interieur en zoek je op een unieke wanddecoratie in je woonkamer? Denk je over grote spiegel of misschien de nieuwe behang? Zorg voor een nieuwe uitstraling in jouw woonkamer, met deze 6 wanddecoratie ideeën geef je huis een nieuwe make-over. 

Stijlvol behang op de muur

De makkelijkste manier voor wanddecoratie in de woonkamer is een kleuraccent, dit kan een donkerder kleur van de muurverf zijn dan het rest van de woonkamer, maar wel in dezelfde stijl als de rest van de ruimte of gewoon een stijlvol behang.

wanddecoratie behang scandinavisch stijl japandi

Als je woonkamer is ingericht in een moderne of Scandinavische stijl, in rustige kleuren, dan is het perfecte idee om extravagant behang op één muur te hangen.

Als je woonkamer al een themakleur heeft, kies dan een kleur en behang patroon dat de harmonie in dit interieur niet verstoort. Zo'n behang benadrukt prachtig je stijl en andere vaste elementen in de woonkamer.

Muur van kamerplanten een ideale wanddecoratie in de woonkamer

Zeker voor natuurliefhebbers is een muur met kamerplanten een origineel idee.

Planten hebben een positief effect op de luchtkwaliteit in elke ruimte, ze maken interieur ook gezelliger.

Voordat je besluit om planten aan een grote muur in de woonkamer te hangen, kijk eerst hoeveel zon deze plek krijgt om de juiste planten te kiezen.

Kamerplanten die op een plantenstandaard met meerdere niveaus worden geplaatst, krijgen de juiste hoeveelheid ruimte, zelfs als ze grote bladeren hebben. Het voordeel is ook de betere presentatie van planten.

Denk eraan om de juiste bloempotten en plantenstandaards te kiezen - met interessante vormen, patronen en kleuren, de keuze is dat je kan kiezen in de verschillende stijlen.

muurdecoratie hangende planten bloempotten

Een klassieke galerij met schilderijen en foto's

schilderijen muurdecoratie wanddecoratie canvas

Een populaire wanddecoratie is een galerij met foto's en afbeeldingen. Wil je zo’n decoratie hebben?

Je kan juist een galerij van alles op de muur hangen: kindertekeningen, spiegels, foto's, een set macramés, rieten decoraties. Speel met kaders en vormen, laat het jouw stijl zijn.

muurdecoratie rieten wanddecoratie

Hangende spiegels in kleine ruimtes

Spiegels voegen ruimte toe aan een kleine en smalle woning ruimtes, soms verdubbelen ze de grootte van de kamer. In een kleine of smalle woonkamer zal je veel winnen door zowel een grote spiegel aan de muur te hangen, een kast met spiegeldeuren als een galerij met meerdere spiegels. Als je voor de laatste optie kiest is het dan goed om interessante vormen van spiegels te gebruiken, b.v. cirkels, driehoeken en ellipsen.

wanddecoratie spiegel in de hal

Houten lamellen

Decoratieve lamellen zijn een originele manier om een muur voor een moderne woonkamer. Ze verbeteren akoestiek in elke ruimte.

Als je je verveelt met behang, verf, stoffering, ga maar voor houten lamellen.

Hoewel lamellen al verschillende seizoenen een van de meest gewilde interieurdecoraties zijn, worden ze nog niet veel gebruikt. Door decoratieve lamellen te kiezen, krijgt jouw interieur daarom originaliteit.

japandi wanddecoratie lamellen

lamellen in de hal wanddecoratie

Zet de plank boven je bank in de woonkamer

De ruimte boven de bank voegt een praktische waarde in elke kamer toe. Allereerst kan je eenvoudig de indeling van de ruimte wijzigen. Op een boekenkast of plank boven de bank kun je verschillende items neerzetten, zoals bloempotten, fotolijsten, vazen en je kan je boeken neerleggen.

wanddecoratie boekenplank