×

Alle Categorieën

De ultieme relaxtip voor deze zomer: Een hangmat!

Zie je het al voor je? Lekker niksen in je hangmat of relaxen met een ijskoud drankje en een goed boek? Met een hangmat kan het allemaal. Er zijn verschillende soorten hangmatten waardoor er voor iedereen een ideale hangmat te vinden is, ook wanneer je weinig ruimte of helemaal geen tuin hebt. Voor buiten in de tuin natuurlijk, maar ook voor binnen! In deze blog vertellen wij je graag meer over wat je kan doen met een hangmat om een ultiem ontspanningsplekje voor jezelf te maken.

Hangmat in de tuin

De hangmat in de tuin is natuurlijk een oude bekende die we allemaal wel een keer hebben ervaren. Misschien heb je al wel een hangmat in de tuin die je eigenlijk te weinig ophangt. Of misschien wil je er graag een. Een hangmat in de tuin is een geweldige manier om in de zomer zon te genieten terwijl je rustig heen en weer wiegt.

hangmat tussen de bomen

De makkelijkste manier om een hangmat in de tuin op te hangen is aan je veranda, overkapping of pergola. Zo kun je touwen door de balken spannen om de hangmat in de tuin op te hangen, of gebruik maken van stevige schroefhaken. Heb je een schommel voor de kinderen hangen? Dan kan je het ophangpunt daarvan gebruiken voor een uiteinde van je hangmat, of kiezen voor een hangmatstoel welke maar één ophangpunt nodig heeft. Dan kan jij ook lekker relaxen als de kinderen op bed liggen.

Andere manieren om een hangmat in de tuin op te hangen is om deze tussen twee bomen te spannen. Of om een hangmat standaard aan te schaffen welke je alleen neer hoeft te zetten.

hangmat op de standaard

Hangmat in de woonkamer

Het voordeel van een hangmat standaard is dat je deze net zo makkelijk de woonkamer in sleept om lekker in je hangmat voor de TV (of de stereo) te vertoeven met een hangmat in de woonkamer. Zo verplaats je dat heerlijke relaxmomentje van buiten naar binnen. Vooral lekker op de extra warme dagen als je liever koel binnen heen en weer schommelt.

hangstoel in de woonkamer

Als je graag een hangmat in de woonkamer wil maar geen ruimte hebt voor een grote hangmatstandaard kan je ook voor een hangmatstoel kiezen. Aan een standaard of aan een stevige haak aan het plafond. Zo heb je toch een hangmat in de woonkamer, zonder dat deze heel erg veel ruimte in hoeft te nemen.

Hangmat in de slaapkamer

Veel slaapkamers bestaan niet uit veel meer dan een kledingkast, een bed en een nachtkastje. We zien onze slaapkamer als een plaats waar we alleen komen om te slapen. Maar met een hangmat in de slaapkamer, wordt de slaapkamer een plaats om te rusten, relaxen en tot rust te komen. Dat klinkt toch veel fijner als een kamer waar je alleen komt om te slapen?

hangmat in de slaapkamer

Zo kun je nog eens afwisselen tussen een dutje of powernap doen in bed en in een hangmat in de slaapkamer. De afwisseling in de houding is bovendien nog goed voor je rug ook. Ook een hangmat in de slaapkamer kun je eenvoudig ophangen door middel van een standaard of een stevige muurhaak.

Gerelateerde producten