×

Alle Categorieën

7 unieke ideeën voor tuinverlichting

Wil je dat je achtertuin een unieke, magische sfeer krijgt na de zonsondergang, kies dan voor de juiste tuinverlichting. Mooie, decoratieve buitenlampen kunnen op vele manieren geplaatst worden. Bij tuinverlichting denk ik aan: lantaarns, lampen slingers, solarlampen, hangende ijspegels en gewone kaarsen lampjes. Hieronder heb ik 7 ideeën verzameld, kijk of er iets voor jou bij zit!

Verlicht achtertuin pad

Je tuin heeft zeker minstens één pad, het gaat er heel mooi uitzien als je het verlicht. Schijnwerpers of solarlampen zijn hier handig en ideaal als tuinverlichting, ze geven het pad een andere, gezellige dimensie, op zo'n plek wil je graag langer verblijven.

Je moet opletten bij het kopen van een solarlamp. Maar waarom?

achtertuin pad verlichting

Welke solarlamp kiezen? Natuurlijk is het design erg belangrijk, maar kijk ook eens naar een paar praktische zaken.

Maat: Als je achtertuin klein is, heb je geen grote lampen nodig.

Licht Bereik: Welk verlichting bereik geeft de geselecteerde solarlamp af? Bij kleine tuin heb je geen grote lampen en spotjes nodig, niet verspreidende licht lampen zijn voldoende.

Waterdicht: Met zoveel regenachtige dagen in ons land het is een must om een buitenlamp te kiezen die bestand is tegen zowel hevige regenval als hoge luchtvochtigheid.

Houd er rekening mee dat als de solarlamp op een plaats wordt geïnstalleerd waar hij geen directe toegang tot zonlicht heeft, bv. onder de tuintafel, het kan moeilijk zijn om hem volledig op te laden en dan gaat de lamp ‘s avonds niet aan. 

solarlamp

Hang lichtjes aan boomtakken op

Als je een geweldige sfeer in je achtertuin wilt creëren, probeer dan om buitenlampen aan boomtakken te hangen. Als de boom in de buurt van een terras of een andere plek in de tuin staat waar je graag zit, zijn de takken een geweldige oplossing als de tuinverlichting, nog duurzamer idee - hang op de takken op de zonnige kant solar slingers.

In de winkels vindt je ook vaak sets van buiten lampjes op batterijen, elektrische. Ik heb alle soorten ook in het aanbod op Selektoria.nlsolar hangende lichtjes

Een lichtsnoer op een boomstam

Als je een oude boom in de tuin hebt staan of je hebt er net een gepland en je wilt zijn schoonheid 's nachts benadrukken, zorg dan voor een lichtsnoer op de stam. Deze puntverlichting zal bij afwezigheid van andere lichtpunten een romantische sfeer aan je tuin geven. 

lichtsnoer op een boomstam

Tuinverlichting die 's nachts gevaarlijke plekken zichtbaar maakt

Heeft je tuin trappen, kuilen, hoogteverschillen of loopt uw tuin uit met water? Zorg ervoor dat ze 's avonds goed verlicht zijn. Hiermee voorkom je gevaarlijke ongelukken. 

Schaduwspel

Plaats de hangspots op de vaste elementen in de achtertuin èn aan de muur van het huis. Ze maken fantastische schaduwen op de gevel en op de tuinplanten die in het donker goed zichtbaar zijn. Dit soort spots die de lichtstraal naar beneden en naar boven richten, zijn verkrijgbaar in een solar- of elektrische versie. Persoonlijk raad ik de solar versie aan om uw tuin duurzamer te maken.

buitenmuur verlichting

Plaats waxinelichthouders en lantaarns in je tuin

Decoratieve theelichthouders zullen je tuin tijdens een belangrijke familiebezoek of barbecue met vrienden verlichten. In het assortiment van Selektoria.nl vind je ze in verschillende maten en in vele arrangementen. Ik hou persoonlijk van buiten lantaarns omdat ze een groter en beter lichteffect geven zonder de romantische sfeer te verliezen, ik gebruik het vaak in mijn tuin als tuinverlichting.

buitenlantaarn tuin

Tafellampen voor buiten

Dit type van lampen zal moderne tuinliefhebbers zeker aanspreken, maar ze passen perfect bij elk type tuinarrangement dus zijn ideaal voor tuinverlichting.  Ze zullen elke tuintafel perfect verlichten tijdens vele tuinparties. Tafellampen voor buiten hebben verschillende vormen en gaan vele uren mee zonder op te laden.

solartafellampen voor buiten

Gerelateerde producten