×

Alle Categorieën

4 tips voor een gezellige hal

Je hal is het visitekaartje van een woning welke een eerste indruk geeft voor de rest van jouw huis. Toch wordt het interieur van de hal vaak een beetje overgeslagen, of het wordt een verlengstuk van de woonkamer qua styling. In deze blog geven we je 4 tips om jouw saaie hal om te toveren in een gezellige hal zodat iedereen een warm welkom krijgt zodra ze de drempel overstappen.

#1 Een opgeruimde ruimte

Het klinkt misschien tegenstrijdig maar een opgeruimde hal is juist een gezellige hal. Een opgeruimde hal laat de ruimte groter lijken. Daardoor kan je diverse accessoires met elkaar combineren in de hal om er een gezellig geheel van te maken. Daarnaast geeft een opgeruimde ruimte ook meer rust. Kies daarom voor de juiste opbergers in de hal zodat je schoenen en niet dagelijks gebruikte jassen uit het zicht kan hangen.

opgeruimde hal

#2 Pasteltinten in de hal

De pastelkleuren zijn ook in 2022 nog helemaal in en zullen voorlopig ook nog niet gaan verdwijnen. Pasteltinten geven een kalme en comfortabele uitstraling. Met een mooie pasteltint op de muur of in de accessoires maak je in een handomdraai een gezellige hal welke je ook nog een energieke boost geeft! Liever meer dan één pasteltint in je gezellige hal gebruiken? Geen probleem! Colorblocking met diverse pasteltinten is één van de interieurtrends van 2022.

Heb je een grote hal? Dan zijn juist donkere tinten ideaal om een gezellige hal te maken. Hierdoor maak je de ruimte namelijk juist weer wat knusser. Donkere kleuren geven je ook weer de mogelijkheid om lichte en natuurlijke accessoires te gebruiken om de donkere ruimte te breken waardoor het al snel een gezellige hal wordt.

#3 Houten accessoires

Zeker wanneer je gaat colorblocken geven houten accessoires een rustige toevoeging voor een gezellige hal. Houten accessoires en natuurlijke kleuren zorgen direct voor meer warmte en sfeer in iedere ruimte.

Kies bijvoorbeeld voor een mooie houten plank of een houten schoenenkast waar je het een en ander in kan opbergen in de gang. Ook een houten afwerking aan de trap geeft een warme uitstraling waarmee je in een handomdraai een gezellige hal creëert. Ook het creëren vaneen extra zit plek zorgt voor een warm welkom in een gezellige hal waar je in alle rust je schoenen aan en uit kan trekken.

#4 Spiegels in de hal

Vooral als je een kleine hal hebt is het gebruik van één of meerdere spiegels de beste tip die we kunnen geven. Spiegels geven namelijk een ruimtelijke uitstraling aan een gezellige hal, vooral in een kleine hal kan je een grote spiegel of meerdere spiegels combineren met een ondiep meubel of een plankje om zo veel mogelijk vrije ruimte te behouden. Hierdoor lijkt de gang groter dan dat hij eigenlijk is. Hang eventueel nog een passpiegel aan de deur zodat je je outfit nog een laatste keer kan checken voordat je de deur uit loopt.

planten in de hal

Gerelateerde producten