×

Alle Categorieën

Welke kleur past bij goud in het interieur?

Het stylen van je woonkamer kan een hele opgave zijn. Gelukkig goud kleur kan je met diverse kleuren combineren. Maar hoe kunt je het subtiel houden? Hieronder zetten wij een aantal stijlvolle kleurencombinaties met goud voor elke woonruimte in je huis.

 

De meest goudkleurige meubels en accessoires hebben een metallic afwerking en reflecteren het licht als een spiegel. Ze geven een luxe warme sfeer aan het interieur.

 

Zwart, donkergroen en goud

goud en donkergroen

 

Welke kleur past bij goud in het interieur? De eerste antwoord is donkergroen! Groene tinten zijn de kleuren van natuur. Deze groep van kleuren zorgt voor ontspanning daarom donkergroen is de perfecte kleur voor in de slaapkamer. Combineer deze tint met zwarte dressoir met gouden knoppen. Zorg voor gouden fotolijsten en kleine accessoires in gouden kleur. Heb je ergens gouden vaas van je tante gekregen en lang niet live gezet? Dan is het hoogste tijd! Combinatie goud/zwart/groen creëert harmonie wat nodig is als je lekker wil uitrusten.

 

Goud en pastelkleuren

goud en pasteel

 

Als je op zoek bent naar rust en stilte, kies dan voor een combinatie van goud en pastelkleuren. Een geweldig effect krijg je door goud te combineren met poederroze of babyblauw. Interieurs die in deze kleuren zijn ingericht, zien er tegelijkertijd gezellig, fris en elegant uit.

Een geweldig effect wordt bereikt door goud te combineren met poederroze. Interieurs ingericht in deze kleuren zien er tegelijkertijd gezellig, fris en elegant uit.

De combinatie van goud en roze is perfect om een romantische sfeer in de kamer te creëren. Het werkt goed als een accentkleur op meubels of accessoires die gemaakt zijn van hout of metaal.

poederroze met goud in het interieur

 

Goud past perfect bij wit

goud en wit

 

Witte muren en meubels zorgen voor een neutrale achtergrond voor gouden accessoires. Met witte vitrinekasten kunnen gouden handgrepen en goud verlichting onbeperkt schijnen. Het interieur in combinatie van deze twee kleuren oogt elegant en subtiel tegelijk.

 

Grijze muren met gouden accenten

 

Past goud bij grijs? Natuurlijk! Goud omhult het grijze interieur met een warme gloed, waardoor elke ruimte gezelliger wordt. Het gebruik van grijze meubels en gouden accessoires is een geweldige manier om het rauwe decor op te fleuren.

grijs en zwart passen goed in het interieur

Grijze muren vormen een mooie achtergrond voor gouden accenten. Dit is een opvallende combinatie die de kamer samenbrengt.

Gouden accenten kunnen op een subtiele manier worden aangebracht om wat flair toe te voegen zonder te overdrijven. Een gouden vaas of een paar gouden lijsten aan de muur kunnen bijvoorbeeld voldoende zijn om een opvallend aandachtspunt te creëren.

Welke kleur past bij goud in het interieur?

Zwart en goud is een klassieke kleurencombinatie die nooit uit de mode raakt.

Als je een zwarte muur en zwarte meubels hebt, probeer dan te decoreren met gouden accessoires, gebruik hier gouden kandelaars, vazen of gouden dienbladen.


goud en zwart klassiekers  in het interieur

Je kunt natuurlijk voor alle van de bovenstaande kleurencombinaties proberen. Maar kies vooral voor kleuren die jou aanspreken en die jij mooi vind. Combineren welke kleur past bij goud is een kwestie van tips, inspiratie en kijken wat jij zelf mooi vindt.

Gerelateerde producten