×

Alle Categorieën

Tips voor de werkplek thuis inrichten

Vanwege het coronavirus het meest van ons blijft meer thuis, sommigen moeten ook thuis werken. Hetzelfde geldt voor onze kinderen die meer dan gewoonlijk thuis moeten leren. Nu is het vraag hoe kunnen jullie productief blijven werken? Dan is alleen 1 antwoord - goede werkplek thuis is essentieel. Als de opknappen van je thuiskantoor stond nu al een tijdje op je to-do-lijstje nu is hoogste tijd om de mooie werkplek te creëren. 

 

Wat heb jij nodig om perfecte werkplek thuis te maken?

  • Werk- en onstpanningzone

Hoe je werkhoek komt eruit zien, hangt natuurlijk af van de grootte van jouw huis of appartement. Denk goed om hoeveel ruimte kan je besparen om kantoor thuis inrichten. Als het mogelijk is om een aparte kamer voor toewijzen, wordt het makkelijker met werk- en ontspanningzone te scheiden. Als je geen plek om apart thuiskantoor te inrichten hebt dan telt elke vierkante meter.

 

Werkplek in de woon- of slaapkamer

Om te beginnen werkplek thuis te maken moet je een bureau kopen welke goed in je interieur past en ook ergonomisch is. Met bv. woonkamer in de scandinavische stijl de glazen bureau van Kave Home wordt een echt goed idee, alle ruwe materialen en rechte lijnen zijn hier welkom. Ga je je bureau alleen van tijd tot tijd gebruiken? Kies dan voor een klaptafeltje of een klapbureau deze kunnen aan de muur vastgezet worden en nemen niet te veel ruimte in je kamer.

Als je een werkhoek in de slaapkamer van je kind wil maken, vergeet dan niet om deze beide ruimtes te scheiden. Je kan het doen met een speciale panelen, gordijn of wandmeubel. Natuurlijk het is belangrijk dat je de werkhoek niet te dicht bij het bed gaan plaatsen.

werkplek thuis

 

  • Licht en verlichting 

Het perfect kantoor thuis begint met goed licht! Als je comfortabel wilt werken, gebruik meerdere lichtbronnen, dus zowel bureaulamp, spotlamp in de plafond als de daglicht. De daglicht is het gezondste voor je ogen, daarom is het goed om het bureau bij het raam te plaatsen dan blijf je langer productief op je werk.  Moet je alleen opletten dat het licht niet direct op je computerscherm valt, dan zie je niets erop.

 

  • Kies de juiste bureaustoel 

Soms ziet je achter de computer half van de dag en soms meer en zelf weet je dat zittende werk niet de goede vriend voor je rug is. Daarom is het zo belangrijk om de juiste bureaustoel te kiezen. Anders ga je al snel klagen over de rugpijn. 

 

Wat hebt de goede bureaustoel?

·       Verstelbare zithoogte

·       Voorgevormde rugleuning die de wervelkolom tijdens het zitten ondersteunt

·       Mogelijkheid om de hoek van de rugleuning kunnen verstellen

·       Verstelbare hoogte van de armleuningen om je ellebogen te ondersteunen. Zo worden je handen niet moe tijdens het typen.

Perfecte opbergruimte

Alles moet in orde zijn. Je brengt veel tijd in je thuiskantoor dus deze werkhoek moet natuurlijk comfortabel voor je zijn. Om je werk gemakkelijker te maken, zorg voor documentmappen en de opbergers voor kleine kantooraccessoires. Boven het bureau kun je ook plankje plaatsen, en als er voldoende ruimte is, kies dan voor een extra ladenkast. Maak een inspiratiebord of wandbord met alle dingen die moeten gedaan worden of die werden nu al gedaan.

werkplek inrichten

 

  • Breng de kleuren in je werkplek

Bij het inrichten van een werkhoek denk goed over de kleuren na. Geef felle kleuren op. Ze zullen je alleen maar van je werk afleiden. Trek in plaats daarvan pastelkleuren aan. Vooral wit, grijs, beige, lichtbruin en lichtgroen zijn hier welkom. Als je iets meer van diepe kleuren houdt, kies dan accessoires in je favoriet kleur.  Het creer een perfect harmonië met de lichte achtergrond.

 

Categories: Huisstijlen

Gerelateerde producten