×

Alle Categorieën

Ken je lagom - Zweedse trend minder is meer?

Lagom - is een mooi levensmotto, niet te veel, maar ook niet te weinig, genoeg en voldoende. Wil je precies weten hoe pas je dit Zweedse levensstijl toe in je interieur?

Wij leggen het graag uit. 

Lagom kan je niet vertalen, in Zweden is het word voor “niet te veel en niet weinig”. In het interieur het gaat over perfecte balans zodat je goed voelt in je eigen huis. Voor iedereen balans heeft andere betekenis maar meest van ons heeft natuur, duurzaamheid en bewustheid nodig en dat is echt belangrijk in lagom trend. Kortom het is Scandinavische versie van ying-yang concept.

Hoe past de lagom-trend in het interieur?

Natuurlijke materialen

Dus alles wat je gemakkelijk na jarenlang gebruik kan vernieuwen. Koop houten meubels en zorg voor de houten vloeren, gebruik landelijke of Europese hout soorten.

Naast hout gaat het ook om het gebruik van natuurlijke materialen van woontextiel:  linnen theedoeken, katoenen dekbedovertrekken of gerecycleerde polyester producten.

lagom levensstijl

Neutrale kleuren

Neutrale kleuren hoeven niet saai te zijn. Want als we de muren in een bruine tint verven, kunnen de woonaccessoires bijvoorbeeld rood zijn. Denk aan het mielieu bij het kiezen van gekleurde producten, het gebruik van kunstmatige kleurstoffen doet een onomkeerbare schade aan de natuur. De pionier van eco-verven is Mondiart uit Eindhoven dat duurzame tapijten verkoopt.

Kwaliteit boven kwantiteit en seizoensgebondenheid

Lagom is een interieur stijl waar je jarenlang plezier van zult hebben. Het worden dus kwalitatief goede en - liefst natuurlijke of gerecyclede items met een tijdloos design aangeraden. 

Minimalisme

Lagom - aanhangers beweren dat interieurs zonder overdaad en rommel een beter effect hebben op ons welzijn, mentale gezondheid of concentratie op het werk. Om dit te bereiken, moeten we het aantal items in huis kunnen beheersen. Dus koop niet te veel! Kan dat niet? Dan zoek op duurzame producten, zoals in de winkels op Selektoria.

Denk duurzaam

Tijdens winkelen kan je ook denken ;) Dus goed kijken hoe groot is de impact van onze nieuwe aankoop op het milieu. Wat is de uitstoot van kooldioxide tijdens productie en levering, goed als je lokaal koopt zodat de supply chain kan worden verkort.

Upcycling

Gebruik, repareer en vernieuw functionaliteit van alle al gekochte items. Als deze trends zich voortzetten, voorspellen wij een grote terugkeer van kleermakerijen, schoenmakerijen en alle plekken waar je verschillende onderdelen voor apparatuur kan kopen en repareren. En JIJ zal ook een grote impact op onze economie hebben!

Categories: Duurzaam Huis

Gerelateerde producten