Alle Categorieën

Eetkamer inspiratie

De eetkamer wordt vaak als multifunctionele ruimte gebruikt. Er wordt hier dagelijks gegeten en het is een plek voor het houden van feestelijke evenementen. Daardoor is het belangrijk dat het interieur van je eetkamer zowel comfortabel en functioneel als elegant is. Tegenwoordig wonen we niet allemaal in enorme huizen met veel verschillende kamers. De eetkamer wordt daarom vaak samengevoegd met de woonkamer. In kleine appartementen kan de eetkamer zelfs ook in de keuken zitten.

Verschillende kleuren groen

Zonder enige twijfel is de kleur groen al enige seizoenen favoriet bij veel verschillende woonbedrijven. Hieronder staan de groentinten die we veel terug gaan zien in 2021.

-       Saliegroen;

Deze kleurtoon wordt veel gebruikt. Het is een doffe pastelgroen, gemengd met grijs. Een hele neutrale kleur. De omgeving voelt erg rustig aan met deze prachtige kleur.

 

-       Bladgroen;

De kleur van bladeren wordt ook veel gebruikt in interieurdecoratie. Het zorgt voor een frisse look en zorgt voor een positieve stemming.

 

-       Blauwachtig groen;

Een andere mooie tint groen, gemengd met blauw, zorgt voor een mooie en elegante omgeving.

      Levendige pasteltinten

eetkamer inspiratie

Door verschillende pasteltinten toe te voegen aan je eetkamer kun je een meer ‘speels’ effect creëren. Denk bijvoorbeeld aan pasteltinten roos, creme, licht geel, limoengroen of blauw.

Oranje stijl

De kleuren roest en pompoen zijn dit jaar ook een trend om je eetkamer mee te decoreren. Combineer deze kleuren vooral met roze, bruin, wijnrood en andere aardse kleuren.

Tafeltextiel

Er zijn verschillende trends voor het tafeltextiel in 2021. De grootste trends staan hieronder omschreven.

Levendige bijpassende textielen

Tafellinnen voegen direct een vleugje kleur en interesse toe aan je tafel en kan er in een handomdraai voor zorgen dat je eetkamer er totaal anders uit ziet. In 2021 zullen de patronen helder zijn en veel patronen hebben. Denk bijvoorbeeld aan bloempatronen. Daarnaast zullen de servetten en andere tafellinnen bijpassend zijn.

Match met je tafeltextiel

Als je gaat eten in je eetkamer zorg er dan voor dat je tafeltextiel past bij de kleding die je draagt. Trek je favoriete Little Black Dress aan voor een luxe diner bij kaarslicht of draag je mooiste witte pak voor een geheel witte winterbrunch.

Tuintafel inspiratie

Als je wil dat je tuintafel in de zomer echt tot zijn recht komt is het belangrijk om je tuin als  een deel van je huis te gaan zien. De beste manier om je tuin als verlengstuk van je leefruimte te kunnen gebruiken is door te investeren in kwalitatief hoogstaand tuinmeubilair. Dit hoeft natuurlijk niet duur te zijn. Je kunt bijvoorbeeld zelfs je eigen tafel maken. Zo creëer je een hele originele uitstraling, eentje die niemand anders heeft.

Wat ook een trend wordt in 2021 is de barbecuetafel. Dit is een tafel waar een barbecue in zit, zodat je niet een losse barbecue hoeft te hebben. Je kunt gewoon blijven zitten aan tafel terwijl je je vlees en groenten aan het bakken bent. Zo kun je nog makkelijker een geweldig tuinfeest geven.

Gerelateerde producten