×

Alle Categorieën

Het beste woontrends voor het najaar

De woontrends die wij hieronder presenteren hebben elk aspect van modern interieur. En hoewel de verschillende looks allemaal populair worden, variëren ze sterk in smaak en stijl. Sommige van deze trends zijn misschien perfect voor je huis, andere … minder. Bekijk en beslis of je ze neemt of je ze voor later wilt laten. Hieronder belangrijkste woontrends voor het najaar.

 

WOONTREND NO 1: Natuurlijke materialen en ruwe afwerkingen

Onze obsessie met natuurlijke materialen wordt steeds groter. Kleuren van aarde en ecologische, duurzame materialen blijven gelukkig voor goed in onze interieurs. 

Linnen, bio katoen, rotan, raffia, hout en steen spelen vandaag de hoofdrol in de woontrends. 

Kies stoelen, lampenkappen en spiegel frames van hout, stro, bamboe of raffia, liefst met ruwe afwerkingen. In de slaapkamer wordt linnen en bio katoen dekbedovertrek een grote rol spelen.

natuurlijke materialen japandi stijl

Overal zijn welkom: geweven manden, makrames met hun vlechten, gerecycled glas en handgemaakt keramiek met minimalistische vormen. Wat telt in het interieur is een harmonie, eenvoudige uitstraling en een rustige sfeer. Zo'n ingetogen, bijna sobere inrichting, die de natuurlijke imperfectie van materialen en ruwe afwerkingen heeft, past perfect in het interieur in de japandi of scandinavisch stijl.

 

Archeologische beelden

Creëer een archeologisch avontuur in je woning door sculpturale vazen, beelden en schalen te presenteren in smalle wandvitrines of op wandplanken.

archeologische beelden

Combineer gevlochten makrames, archeologische prints en getextureerde materialen met sculpturale vormen op jouw dressoir om een intrigerende look te creëren terwijl je aan een primitief neutraal palet vasthoudt.

Woontrends: geometrische motieven

Let dit seizoen op meubels, vloerkleden, keuken- en badkamertegels met eenvoudige, geometrische vormen. Als je behang met grote geometrische patronen gaat gebruiken, plaats het dan slechts op één muur, je kan de andere muren in een naturel kleur schilderen. In de herfst en winter zullen abstracte motieven ook in accessoires, textiel en porselein sieren.

 

Strepen op strepen

Pak je gestreepte dekbed en voeg wat gestreepte kussens, nog een paar kussens en plaids op. Wat je ook kan doen, zorg ervoor dat deze woontextiel niet bij elkaar past, het draait allemaal om het mixen van verschillende maten, kleuren en stijlen en spelen met strepen. Ready? Go!

strepen op strepen

Bloemen overal

Flora motieven zijn nog steeds erg diep in woontrends. Je kan voor prachtig behang of gordijnen met bloemmotieven kiezen, kleurrijke illustraties aan de muur hangen of gedroogde bloemen en kruiden in decoratieve lijsten insluiten. Botanische prints verschijnen ook op stoffen en meubelbekleding. Vergeet niet om de ruimte voor de huisplanten te plannen!

bloemen motief interieur

Oranje, roze en rood - deze kleuren opwarmen ons in de koudere maanden

Een rijk palet van verwarmende rode, oranje en roze tinten wordt the most wanted in het najaar als wij naar de woontrends kijken. Denk je aan oranje - dan terracotta is op de eerste plek! Dit kleur staat prachtig zowel op muren, grote oppervlakken als in kleine accenten en voegt warmte aan herfstarrangementen toe. Dus vergeet hem niet tijdens denken aan veranderingen van vloerkleden, kussens, plaids, glas en keramiek.

terracota woontrends najaar 2021

In combinatie met oranje en aardekleuren zal roze perfect zijn. Meubels in deze tint, zoals sofa's, fauteuils en poefs kunnen gecombineerd worden met glanzende metalen accessoires. Poederroze, ouderwets kleur ziet ook geweldig uit op de muren.

Rood is nog een kleur die je in de herfst en winter zal verwarmen - vooral de karmozijnrode tot donkere tinten zijn goed te zien in najaar woontrends. Eén sterk rode accent is genoeg om een sensuele sfeer in de woonkamer te creëren.

Groene muren

Naast de opkomst van biophillic design, zijn ook alle tinten van groen in populariteit toegenomen. De wetenschap kan aantonen dat alleen van het kijken naar iets groens de hartslag kan verlagen en onze stress verlichten.

groene muren woontrends

Groen geef ons een gevoel van verbinding met natuur, dat velen van ons vaak missen, en daarom denken we dat de populariteit van dit kleur volgend jaar zal voortduren en verspreidt naar nog meer groen kleur variaties in de woontrends.

Categories: Huisstijlen

Gerelateerde producten