×

Alle Categorieën

Beste deurmat voor natte dagen

 

Ouders met jonge kinderen hebben het vast wel eens meegemaakt. Het is een regenachtige dag en je hebt net de vloer gestofzuigd en gedweild. Zo goed zelfs dat je er bijna van kunt eten. De deur gaat open en de kinderen komen thuis van het spelen met hun vriendjes of vriendinnetjes. Zonder pardon lopen ze de hal in, door naar de keuken en ploffen ze neer op de bank. Daar gaat je schone vloer: vol met vieze vlekken en plasjes water. Dit probleem is gelukkig makkelijk te voorkomen, zonder bij elke opening van de deur ‘schoenen uit’ te hoeven roepen: een goede deurmat. Maar wat is nou de beste deurmat voor natte dagen? 

Een binnen of een buitenmat?

De meeste mensen hebben binnen voor de voordeur een binnenmat liggen. Dit lijkt misschien de beste oplossing, maar niks is helaas minder waar. Een binnenmat raakt op den duur namelijk verzadigd. Hij zit dan vol met vocht en vuil waardoor je iedere keer als je eroverheen loopt vuiligheid mee het huis in neemt. Een buitenmat is bedoeld voor grover vuil en is daarnaast weersbestendig, maar door zijn grove structuur is hij niet ideaal voor binnen. Het wordt daarom aangeraden gebruik te maken van een grove buitenmat buiten om het meeste vuil van schoeisel af te krijgen, om ze vervolgens te drogen aan een binnenmat die binnen tegen de deur aan ligt.

Een droogloopmat of schoonloopmat

Droogloopmatten hebben een doel: het drogen van de schoenzolen. Hierdoor zijn ze minder geschikt voor het verwijderen van vuil, maar wel perfect voor natte dagen. Droogloopmatten zijn gemaakt van katoengaren, een materiaal dat veel vocht opneemt. Om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk vuil mee naar binnen neemt is het te adviseren om een droogloopmat regelmatig te stofzuigen.

 

Een schoonloopmat spreekt eigenlijk vrij voor zich: deze maakt de schoenzolen perfect schoon. Hij heeft een schrapende werking en bestaat meestal uit kunstvezel. Naast schoonmaken heeft een schoonloopmat ook vaak een drogende werking op de schoenen. Hierdoor is hij bij uitstek de beste deurmat voor natte dagen. Een goede schoonloopmatten met tevens een drogende werking zijn bijvoorbeeld de Dixie deurmatten

Nylon deurmatten

Nu we weten dat een schoonloopmat de beste deurmat is voor natte dagen, kunnen we ook eens kijken naar nylon deurmatten. Dit zijn sterke, slijtvaste en Uv-bestendige deurmatten die veel vuil opnemen. Door hun borstels gemaakt van nylonvezels gaan ze jarenlang mee en kun je ze met gemakt buiten laten liggen. Nylon deurmatten zijn iets prijziger, maar dus wel een goede investering voor langere tijd.